Over de Doezumer Oudjaars Ploeg

 

De Doezumer Oudjaars Ploeg, kortweg de DOP, heeft als doelstelling om samen met jong en oud op een centrale plaats de jaarwisseling te vieren. 29 jaar geleden is de DOP opgericht ter voorkoming van vernieling en overlast. Aan het begin werd dit gedaan door een groot oud en nieuw feest te organiseren. In die tijd waren er namelijk amper feesten en door het DOP-feest was duidelijk te merken dat de vernielingen en overlast terug liepen.

 

Door de jaren heen is de DOP uitgegroeid tot een ploeg die de laatste drie dagen van het jaar een volledig programma organiseert. Voor jongen oud is er dan van alles te doen. Naast de verschillende activiteiten zijn er nog tal van ludieke acties waarbij iedereen zoveel mogelijk bij betrokken wordt. Zo krijgen bijvoorbeeld de 70-plussers een presentje, is er weer een Ik Hou van Doezum quiz en is er de DOP-radio te ontvangen.

 

Wat natuurlijk niet mag ontbreken bij een oudjaarsploeg isuiteraard de oudjaarsstunt. De afgelopen jaren zijn er al tal van stunts de revue gepasseerd en ook dit jaar zal de ploeg op oudjaarsdagweer een stunt uitvoeren. Enkele stunts uit het verleden: Kunstwerk van de 'blauwe straat' in Drachten werd ontvreemd en zakte in Doezum door de slecht onderhouden brug. De DOP legt natuurijsbaan aan, terwijl in Grootegast veelgeld uitgetrokken is voor een veel kleinere kunstijsbaan. De DOP legt wandel en fiets pad in Doezum aan en doopt deze tot het DOP-pad, van dit pad wordt nog steeds door veel mensen gebruik gemaakt. Op deze website kunt u ook een overzicht zien van de diverse stunts uit het verleden van de DOP.

 

Voor de komende jaarwisseling hebben we uiteraard ook al weer grootse plannen, op deze site vind je een overzicht van de activiteiten. De DOPactiviteiten worden georganiseerd in 'TStuurhuus. Bent u benieuwd hoe dit allemaal gaat? Kom tijdens de dagen gerust eens langs!


 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jorn Broersma,Telefoonnummer: 06-51538579

Poll

Waar kijkt u dit jaar het meeste naar uit?