Overig

2020

Stuntverhaal

 

Als DOP is het lastig om elk jaar weer een stunt te bedenken. Ook dit jaar hadden we moeite om wat te bedenken. Totdat we een artikel van Jan Been van RTV Noord zagen. Toen was de keuze snel gemaakt. En zijn we gaan plannen.

 

In het holst van de nacht zijn we op pad gegaan en hebben we Staatsbosbeheer een bezoekje gebracht. Zo was het dat de keet die 2 jaar vermist was na 2 weken weer is vermist.

 

We hebben hem tijdelijk in Sebaldeburen gestald. De eigenaar van deze loods ook bedankt.

 

Het is een bewogen jaar geweest. De Corona heeft het landstilgelegd en steeds meer mocht niet. Om de corona buiten de deur te houdenwerd ons wereldje steeds een beetje kleiner. Als DOP kijken we naar wat wel kan. En wat je kan doen met de ruimte die je krijgt, om je wereld niet te klein te laten worden. Staatsbosbeheer helpt hierbij.

 

Doezum heeft een mooie natuur, en vele mooie paden die Staatsbosbeheer onderhoud. Hier kan je ook in coronatijd nog van genieten. Denkaan het blote voetenpad, Pebespaden het Mellespad in Doezum. Deze maait Staatsbosbeheer samen met de Zijlen. En daar heb je natuurlijke een goede keet voor nodig.

 

Dus zijn we aan het klussen geslagen.

 

We hebben de keet schoongemaakt, het rotte hout verwijdert,geschuurd en vervolgens weer helemaal opnieuw in de oude kleuren hersteld. Wehebben de deur er opnieuw ingezet, het bankje hersteld en ook het logo is weer terug.

 

Voordat we hem teruggeven wil ik wel aan Staatsbosbeheer vragen het terrein en de keet wat beter te beveiligen. Want we hadden hem binnen 2 minuten achter de wagen.

 

We hebben de keet overhandigt met het nieuwe slot, zodat hij niet weer gestolen word.