2016

DOrPshuus

 

Vorig jaar stonden we als Doppers op het terrein waar we nu ons feestje vieren. Hier onthulden wij het Doezumer Ontwikkelings Plan. In 1 jaar kunnen er een hele hoop dingen gebeuren hebben we allemaal gemerkt. De kroeg is gesloten, en dus kan Doezum en haar verenigingsleven niet meer terugvallen op café de Steven.

 

Wat Doezum momenteel mist is een plek waar een ieder bij elkaar kan komen voor een praatje, een hapje of een drankje, en misschien nog wel veel meer.

 

Als DOP vinden wij het erg jammer dat er momenteel geen plek is voor al deze verenigingen. Hoe langer het duurt voordat er iets gerealiseerd wordt, hoe meer verenigingen vertrekken uit Doezum! En om terug te komen op het verhaal van vorig jaar; leegloop is nu juist iets wat we in Doezum niet kunnen gebruiken…

 

Om aanzet te geven (en om de al lopende processen wellicht wat te versnellen) heeft de DOP een aantal uithangborden en letters elders uit het Westerkwartier ontvreemd.

 

Zoals u ziet zijn we langs geweest in Lutjegast bij dorpshuis het Kompas hier hebben we het logo van het Kompas ontvreemd.In Kornhorn hebben we de letters van’t Hornhuus mee genomen. Van het Spectrum in Sebaldeburen hebben we ook het bord mee genomen. En in Noordwijk zijn we de bij De Weme geweest om ook hier het bord van mee te nemen.

 

Al deze borden kondigen een plek in elk dorp aan waar de mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar een ieder op terug kan vallen. Wij Doppers denken dat 't Anker, met een steentje hier en een steentje daar en met de juiste klussers prima verbouwd kan worden en hierdoor kan deze prima dienst doen als dorpshuis in Doezum.

 

Als Doppers hopen wij dat Doezum niet al te lang meer hoeft te wachten op een dorpshuis. Iets wat een prachtig dorp als Doezum meer dan ooit nodig heeft en verdient! Bij deze wil de DOP graag dit bord schenken aan het Dorp, zodat deze binnenkort misschien dienst kan doen als ons uithangbord!

 Poll

Waar kijkt u dit jaar het meeste naar uit?