2015

Het Doezumer Ontwikkelings Plan

 

Aan de houtsingel zijn een aantal jaar geleden verschillende kavels gebouwd. Het laatste kavel aan de houtsingel staat op het punt om verkocht te worden. (Marinus ||) Voor jongeren waren deze kavels te duur, en was er geen mogelijkheid voor starters. Waar het op neerkomt is dat jongeren geen kans voor nieuwbouw krijgen in Doezum. Dat vinden ze jammer,omdat ze hier wel graag willen blijven. Daarom moet er plek komen voor starters en wordt het hoog tijd om hier wat aan te gaan doen.

 

Om dit een duwtje in de rug te geven, hebben we het Doezumer Ontwikkelings Plan bedacht. In dit plan is er ruimte voor jongeren om in Doezum te blijven en zich te ontwikkelen. Door dit nieuwbouwplan zullen verenigingen zoals: de DOP, apart volk, E-blitz, Beatrix en vele andere verengingen een toekomst blijven houden.

 

Als we kijken naar bepaalde nieuwbouwplannen in de dorpen om ons heen. Zien we dat daar wel ruimte is voor starters. Zoals in Oldekerk daar hebben ze de nieuwe wijk Kroonsfeld.(met name met starters woningen) En in Grootegast hebben ze ook een nieuwe wijk genaamd T’roblespark.

 

Wij vinden dat dit ook in Doezum moet gebeuren, omdat de vraag en de mogelijkheid er is. In Doezum is er wel plek voor betaalbare huizen voor starters. Daarom geeft de Doezumer Oudjaarsploeg opdracht om dit plan te realiseren.

 

Dit kan bijvoorbeeld door een nieuwe wijk te bouwen. De naam hiervoor hebben we al bedacht. We hebben deze letters “geleend” van het Roblespark uit Grootegast, en hebben bepaalde letters vervangen en zo is er een nieuwe naam ontstaan voor een nieuwe wijk in Doezum. Omdat wij denken dat een nieuwbouwplan in Doezum ook een grote kans van slagen heeft.

 

Poll

Waar kijkt u dit jaar het meeste naar uit?