2012

De wildervanker paardentram ontvreemd.

 

Na jaren van onderzoek naar het bereikbaarheidsprobleem in de stad Groningen en de verschillende alternatieven om dit probleem op te lossen is het hier afgelopen jaar helemaal mis gegaan. Voor het aanleggen van een tramnet is durf, ambitie en vooruitstrevendheid nodig. Die was er in het begin wel, maar bleek op het moment suprême niet aanwezig.

 

De gemeenteraad is vervolgens gevallen en het vertrouwen in elkaar werd opgezegd. Ondertussen is de reden van dit alles, de tram, van de baan. De vele miljoenen die in dit project zijn geïnvesteerd weggegooid. En het probleem? Het probleem is er nog steeds..

 

Een tijdje terug hebben wij voor de stunt deze Wildervanker paardentram ontvreemd. Na onze actie ontstond er zoveel commotie bij het bestuur van de Wildervanker vereniging dat wij toch maar even contact opgenomen hebben met de voorzitter. Na enig uitleg konden de mannen er wel om lachen en wilden ze zelfs vandaag de tram wel voor ons besturen.

 

Daarom is het vandaag mogelijk om wel in een tram door Groningen te rijden! Vanmiddag rijdt deze tram rondjes door de binnenstad van Groningen en voor wie wil is het mogelijk een ritje in de tram te ervaren. Kaartjes voor de tram worden verkocht door een speciale DOPconducteur en komen ten gunste van het goede doel. De opbrengsten zullen gaan naar giro 8118 ten gunste van Stichting Kinderen Kankervrij.

 

Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij wethouder Joost van Keulen bereid gevonden voor een reactie en deze was dan ook van de partij!

 

 

 

 Poll

Waar kijkt u dit jaar het meeste naar uit?